Ψάχνετε πώς να αντικαταστήσετε το αγελαδινό γάλα με κάτι πιο υγιεινό και σας καταλαβαίνουμε! Αλλά οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Γάλα καρύδας; Γάλα αμυγδάλου; Σόγιας; Βρώμης; Ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τρεις επιστημονικά αποδεδειγμένους λόγους γιατί να προτιμήσετε το γάλα αμυγδάλου:
- Σύμμαχος στο αδυνάτισμα:
Με πέντε φορές λιγότερες θερμίδες από το αγελαδινό γάλα και χωρίς καθόλου ζάχαρη* είναι η ιδανική επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.
*Χρειάζεται ωστόσο προσοχή, γιατί στα γάλατα αμυγδάλου με γεύσεις (π.χ. σοκολάτα, βανίλια κλπ.) έχει, συνήθως, προστεθεί επιπλέον ζάχαρη.
- «Όχι» στη λακτόζη:
Μήπως ανήκετε στο ποσοστό του πληθυσμού που η λακτόζη αποτελεί έναν εφιάλτη για το στομάχι τους; Αν ναι, τότε έχετε έναν ακόμη λόγο να επιλέξετε το γάλα αμυγδάλου, αφού δεν περιέχει ίχνος από το ενοχλητικό σάκχαρο.
- «Ναι» στη βιταμίνη Ε:
Ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου μπορεί να σας δώσει έως και 50% της καθημερινής ποσότητας που χρειάζεστε σε βιταμίνη Ε. Κι αν αναρωτιέστε πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη Ε για τον οργανισμό μας, αρκεί να σας πούμε ότι ωφελεί σημαντικά τη λειτουργία του εγκεφάλου, τα οστά, τα μάτια, μειώνει το στρες και τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.
Ακόμα να βάλετε ένα ποτήρι να πιείτε;