TOP

Δήλωση προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΦΟΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ε.Ε.

 

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς. Η παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων επεξηγεί τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε από εσάς μέσω των ιστοσελίδων μας που επισκέπτεστε καθώς και πως χρησιμοποιούμε νόμιμα αυτά τα δεδομένα.

Ποιοι είμαστε και πως θα επικοινωνήσετε μαζί μας

Η ιστοσελίδα www.mariaspharmacy.gr ανήκει στην επιχείρηση ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΦΟΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ε.Ε. που εδρεύει στην Γλυφάδα, οδός Λαζαράκη αρ. 35 η οποία είναι και ο Υπεύθυνος επεξεργασίας για τα Προσωπικά Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε. Αρμόδιος στην επιχείρησή μας για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι η Μαρία Πανουτσοπούλου, τηλέφωνο 210-8945769 e-mail: info@mariaspharmacy.gr

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη συλλογή και χρήση των Προσωπικών Δεδομένων ή την παρούσα δήλωση απορρήτου και για την άσκηση των δικαιωμάτων σας από τον νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο παραπάνω e-mail.

 

Τι είναι τα Προσωπικά Δεδομένα και η επεξεργασία τους;

1)   Προσωπικά δεδομένα ( ή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ) είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο (που ονομάζεται «υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου,

2)   Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή,

 

Γενικά για τα Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας και οι σκοποί συλλογής και επεξεργασίας τους.

Όπως και όλες οι επιχειρήσεις που έχουν ηλεκτρονική παρουσία στο διαδίκτυο, έτσι και εμείς συλλέγουμε δεδομένα, για να λειτουργήσει η ιστοσελίδα μας αποτελεσματικά και να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία και τις πληροφορίες που αναζητάτε κατά την περιήγησή σας. Ορισμένα από αυτά τα δεδομένα παρέχονται άμεσα από εσάς, όπως όταν δημιουργείτε έναν προσωπικό λογαριασμό για χρήση της ιστοσελίδας μας με την συμπλήρωση σχετικής φόρμας ή επικοινωνείτε μαζί μας για υποστήριξη ή πληροφορίες. Έχοντας την συγκατάθεσή σας αποκτούμε ορισμένα δεδομένα καταγράφοντας πώς αλληλεπιδράτε με την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως τα cookies  και ενδέχεται τα δεδομένα που συλλέγουμε να περιλαμβάνουν την διεύθυνση ΙΡ ή πληροφορίες του browser ( φυλλομετρητή) που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας και τους συνδέσμους που επιλέχθηκαν. Για την συλλογή δεδομένων μέσω cookies σας ζητάμε την ρητή σας συγκατάθεση κατά την είσοδό σας στην ιστοσελίδα μας σύμφωνα με την πολιτική cookies που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε όταν επικοινωνείτε μαζί μας και οι σκοποί συλλογής και επεξεργασίας τους.

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email ή τηλεφωνικά π.χ. για να ζητήσετε πληροφορίες για προιόντα, για την παραγγελία σας, τιμές, προσφορές ή περιγραφές για προϊόντα ή άλλο υλικό ενδέχεται να συλλέξουμε από εσάς το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, την διεύθυνσή σας, την διεύθυνση αποστολής της παραγγελίας σας, το ΑΦΜ σας και τη διεύθυνση email σας, τηλεφωνικό αριθμό ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και το περιεχόμενο του e-mail που μας στείλατε προκειμένου να εκτελέσουμε την συναλλαγή μαζί σας ή επειδή αυτό είναι απαραίτητο για την επικοινωνία μαζί σας και για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες πριν από τη σύναψη της σύμβασης.

Μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα των email της εταιρίας μας ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες διαγραφής που περιλαμβάνονται σε κάθε email.

 

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε όταν κάνετε συναλλαγές μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος (e-shop) και οι σκοποί συλλογής και επεξεργασίας τους.

Πλέον των παραπάνω δεδομένων, εφόσον χρησιμοποιήστε το e-shop της επιχείρησής μας, συλλέγουμε από εσάς και επεξεργαζόμαστε τα απαραίτητα δεδομένα με σκοπό την εκτέλεση της συναλλαγής μαζί σας τα οποία μας τα παρέχετε μέσω της συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας εγγραφής.

Αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι τα εξής:

Το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, την διεύθυνσή σας, την διεύθυνση αποστολής της παραγγελίας σας, το ΑΦΜ σας, τη διεύθυνση email σας, τον τηλεφωνικό σας αριθμό ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας. Επίσης, διαπιστευτήρια συμπεριλαμβανομένου του κωδικού πρόσβασης στο e-shop μας, ερωτήσεων ασφάλειας ή άλλες πληροφορίες ασφάλειας.

Όταν χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα για πληρωμή των παραγγελιών σας μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας και τα στοιχεία σας δεν συλλέγονται από εμάς αλλά συλλέγονται κατευθείαν από την ειδική εφαρμογή του οργανισμού που εξέδωσε την πιστωτική σας κάρτα. Συγκεκριμένα έχουμε προχωρήσει στην υιοθέτηση της υπηρεσίας Πειραιώς Paycenter με σκοπό να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οι χρεώσεις καρτών στο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς. 

Ενημέρωσή σας για τα Δικαιώματά σας.

Η νομοθεσία προβλέπει για τα υποκείμενα των δεδομένων, την ύπαρξη δικαιώματος υποβολής αιτήματος στον υπεύθυνο επεξεργασίας για πρόσβαση και διόρθωση ή διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή περιορισμό της επεξεργασίας που αφορούν το υποκείμενο των δεδομένων ή δικαιώματος αντίταξης στην επεξεργασία, καθώς και δικαιώματος στη φορητότητα των δεδομένων, καθώς και ανάκλησης της τυχόν συγκατάθεσης που δώσατε με μελλοντική ισχύ.

Για σχετικά θέματα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Κηφισίας 1-3, 115 23 Αθήνα, Ελλάδα»

 

Αναλυτικά σχετικά με τα δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων:

 

Δικαίωμα πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων

1.   Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να λαμβάνει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν υφίστανται επεξεργασία και, εάν συμβαίνει τούτο, το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και στις ακόλουθες πληροφορίες:

α)

τους σκοπούς της επεξεργασίας,

β)

τις σχετικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

γ)

τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους κοινολογήθηκαν ή πρόκειται να κοινολογηθούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, ιδίως τους αποδέκτες σε τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς,

δ)

εάν είναι δυνατόν, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή, όταν αυτό είναι αδύνατο, τα κριτήρια που καθορίζουν το εν λόγω διάστημα,

ε)

την ύπαρξη δικαιώματος υποβολής αιτήματος στον υπεύθυνο επεξεργασίας για διόρθωση ή διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορά το υποκείμενο των δεδομένων ή δικαιώματος αντίταξης στην εν λόγω επεξεργασία,

στ)

το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή,

ζ)

όταν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν συλλέγονται από το υποκείμενο των δεδομένων, κάθε διαθέσιμη πληροφορία σχετικά με την προέλευσή τους,

η)

την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, που προβλέπεται στο άρθρο 22 παράγραφοι 1 και 4 του ΓΚΠΔ και, τουλάχιστον στις περιπτώσεις αυτές, σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λογική που ακολουθείται, καθώς και τη σημασία και τις προβλεπόμενες συνέπειες της εν λόγω επεξεργασίας για το υποκείμενο των δεδομένων.

2.   Όταν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα διαβιβάζονται σε τρίτη χώρα ή σε διεθνή οργανισμό, το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται για τις κατάλληλες εγγυήσεις σύμφωνα με το άρθρο 46 σχετικά με τη διαβίβαση.

3.   Ο υπεύθυνος επεξεργασίας παρέχει αντίγραφο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για επιπλέον αντίγραφα που ενδέχεται να ζητηθούν από το υποκείμενο των δεδομένων, ο υπεύθυνος επεξεργασίας μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους για διοικητικά έξοδα. Εάν το υποκείμενο των δεδομένων υποβάλλει το αίτημα με ηλεκτρονικά μέσα και εκτός εάν το υποκείμενο των δεδομένων ζητήσει κάτι διαφορετικό, η ενημέρωση παρέχεται σε ηλεκτρονική μορφή που χρησιμοποιείται συνήθως.

4.   Το δικαίωμα να λαμβάνεται αντίγραφο που αναφέρεται στην παράγραφο 3 δεν επηρεάζει δυσμενώς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων.

 

Δικαίωμα διόρθωσης

Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν. Έχοντας υπόψη τους σκοπούς της επεξεργασίας, το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να απαιτήσει τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων μέσω συμπληρωματικής δήλωσης.

 

Δικαίωμα διαγραφής

1.   Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ο υπεύθυνος επεξεργασίας υποχρεούται να διαγράψει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, εάν ισχύει ένας από τους ακόλουθους λόγους:

α)

τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ' άλλο τρόπο σε επεξεργασία,

β)

το υποκείμενο των δεδομένων ανακαλεί τη συγκατάθεση επί της οποίας βασίζεται η επεξεργασία

γ)

το υποκείμενο των δεδομένων αντιτίθεται στην επεξεργασία και δεν υπάρχουν επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία

δ)

τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα,

ε)

τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να διαγραφούν, ώστε να τηρηθεί νομική υποχρέωση βάσει του ενωσιακού δικαίου ή του δικαίου κράτους μέλους, στην οποία υπόκειται ο υπεύθυνος επεξεργασίας,

στ)

τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν συλλεχθεί σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας των πληροφοριών που αναφέρονται στο άρθρο 8 παράγραφος 1 του ΓΚΠΔ.

Το δικαίωμα στην διαγραφή των δεδομένων δεν εφαρμόζεται στον βαθμό που η επεξεργασία είναι απαραίτητη:

α)

για την άσκηση του δικαιώματος ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην ενημέρωση,

β)

για την τήρηση νομικής υποχρέωσης που επιβάλλει την επεξεργασία βάσει του δικαίου της Ένωσης ή του δικαίου κράτους μέλους στο οποίο υπάγεται ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο της επεξεργασίας,

γ)

για λόγους δημόσιου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 2 στοιχεία η) και θ), καθώς και το άρθρο 9 παράγραφος 3 του ΓΚΠΔ,

δ)

για σκοπούς αρχειοθέτησης προς το δημόσιο συμφέρον, για σκοπούς επιστημονικής ή ιστορικής έρευνας ή για στατιστικούς σκοπούς.

ε)

για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

1.   Το υποκείμενο των δεδομένων δικαιούται να εξασφαλίζει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τον περιορισμό της επεξεργασίας, όταν ισχύει ένα από τα ακόλουθα:

α)

η ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αμφισβητείται από το υποκείμενο των δεδομένων, για χρονικό διάστημα που επιτρέπει στον υπεύθυνο επεξεργασίας να επαληθεύσει την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

 

β)

η επεξεργασία είναι παράνομη και το υποκείμενο των δεδομένων αντιτάσσεται στη διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ζητεί, αντ' αυτής, τον περιορισμό της χρήσης τους,

γ)

ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν χρειάζεται πλέον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά τα δεδομένα αυτά απαιτούνται από το υποκείμενο των δεδομένων για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών αξιώσεων,

δ)

το υποκείμενο των δεδομένων έχει αντιρρήσεις για την επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 21 παράγραφος 1 του ΓΚΠΔ, εν αναμονή της επαλήθευσης του κατά πόσον οι νόμιμοι λόγοι του υπευθύνου επεξεργασίας υπερισχύουν έναντι των λόγων του υποκειμένου των δεδομένων.

Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

1. Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, και τα οποία έχει παράσχει σε υπεύθυνο επεξεργασίας, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζει τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αντίρρηση από τον υπεύθυνο επεξεργασίας στον οποίο παρασχέθηκαν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όταν:

α)

η επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεση σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) ή το άρθρο 9 παράγραφος 2 στοιχείο α) ή σε σύμβαση σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ και

β)

η επεξεργασία διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα.

 

Δικαίωμα εναντίωσης

1. Το υποκείμενο των δεδομένων δικαιούται να αντιτάσσεται, ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή του, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν με αυτοματοποιημένο τρόπο.

2.   Εάν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, το υποκείμενο των δεδομένων δικαιούται να αντιταχθεί ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν για την εν λόγω εμπορική προώθηση, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, εάν σχετίζεται με αυτήν την απευθείας εμπορική προώθηση.

3.   Όταν τα υποκείμενα των δεδομένων αντιτίθενται στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν υποβάλλονται πλέον σε επεξεργασία για τους σκοπούς αυτούς.

 

Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτες χώρες

Η επιχείρησή μας δεν διαβιβάζει τα δεδομένα σας σε τρίτες χώρες.

 

Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτους.

Η επιχείρησή μας δεν διαβιβάζει τα δεδομένα σας σε τρίτους εκτός αν αυτό είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου ή αναφέρεται στις παρακάτω εξαιρέσεις.

Ως φαρμακευτική εταιρεία/φαρμακείο, η επιχείρησή μας υπόκειται σε ειδικούς κανόνες όπως η φαρμακοεπαγρύπνηση. Κάποιοι από τους νόμους αυτούς απαιτούν από εμάς να αποστέλλουμε αναφορές στις ρυθμιστικές ή άλλες αρχές. Προσωπικά σας Δεδομένα για αυτόν τον σκοπό μπορεί να διαβιβαστούν από εμάς στις αρχές αν αυτό είναι υποχρεωτικό από το νόμο ιδίως σε περίπτωση που αναφέρετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια από ένα φάρμακο που προμηθευτήκατε.

Εξαιρέσεις: Μέρος των δεδομένων σας ενδέχεται να διαβιβάζεται σε συνεργαζόμενες με εμάς εταιρίες που εκτελούν κάποιες εργασίες για την εταιρία μας, όπως λογιστική εταιρία, εταιρία μαρκετινγ κλπ και για αυτόν τον σκοπό είναι απαραίτητο να εκτελούν την επεξεργασία των δεδομένων για λογαριασμό μας. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα εκ του νόμου μέτρα υπογράφοντας ειδικούς όρους με αυτούς τους εκτελούντες την επεξεργασία για την προστασία και ασφάλεια των δεδομένων σας.

Επίσης μπορεί να μεταβιβάζουμε τα δεδομένα αυτά σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, με σκοπό την αποστολή σε εσάς διαφημιστικού υλικού και εξατομικευμένων προσφορών ή για την αξιολόγηση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών και την αξιολόγηση των προϊόντων. Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης και δεν επιθυμείτε την διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων με σκοπό την αποστολή σε σας διαφημιστικού υλικού και εξατομικευμένων προσφορών, μπορείτε να διακόψετε την επικοινωνία σας πατώντας στο link“Unsubscribe” που υπάρχει μέσα σε κάθε emailμε διαφημιστικό υλικό (Newsletter).

 

Για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα Προσωπικά Δεδομένα;

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα θα διατηρούνται για όσο απαιτείται για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σκοπό ή για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν.

Αν δεν έχει γίνει συναλλαγή μαζί μας και δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, τα Προσωπικά σας δεδομένα θα διαγράφονται 1 χρόνο μετά την τελευταία επικοινωνία σας μαζί μας.

Αν έχετε προβεί σε κάποια συναλλαγή μαζί μας τα δεδομένα σας θα διαγράφονται το αργότερο 20 χρόνια από την τελευταία συναλλαγή μαζί μας.

 

Με ποιον τρόπο ασφαλίζουμε τα Προσωπικά Δεδομένα

H επιχείρησή μας λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις, το κόστος εφαρμογής και τη φύση, το πεδίο εφαρμογής, το πλαίσιο και τους σκοπούς της επεξεργασίας, καθώς και τους κινδύνους διαφορετικής πιθανότητας επέλευσης και σοβαρότητας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των φυσικών προσώπων από την επεξεργασία, εφαρμόζει αποτελεσματικά, τόσο κατά τη στιγμή του καθορισμού των μέσων επεξεργασίας όσο και κατά τη στιγμή της επεξεργασίας, κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, κατά τρόπο ώστε να πληρούνται οι απαιτήσεις του νόμου και να προστατεύονται τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων σύμφωνα με την πολιτική ασφαλείας της επιχείρησής μας.

Συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε για τα δεδομένα σας που επεξεργαζόμαστε μέσω του ιστότοπού μας είναι τα εξής:

Η πρόσβαση στον προσωπικό λογαριασμό που δημιουργείται στην ιστοσελίδα μας γίνεται μέσω ειδικών κωδικών πρόσβασης/εισόδου που δημιουργείτε εσείς. Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή του χρήστη/πελάτη είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρεί του παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά του στοιχεία.

Απαγορεύεται να αποκαλύπτετε τον κωδικό σας στον οποιονδήποτε.

Ο κωδικός πρόσβασης που θα δημιουργήσετε πρέπει υποχρεωτικά να αποτελείται από 5 στοιχεία και να περιλαμβάνει υποχρεωτικά και γράμματα εκ των οποίων τουλάχιστον 1 πεζό και 1 κεφαλαίο και αριθμούς.

Πρέπει να αποφεύγετε την δημιουργία κωδικού που είναι εύκολο να βρεθεί όπως το όνομά σας, ημερομηνία γέννησης κλπ.

Δεν πρέπει να κρατάτε γραμμένο τον κωδικό σας πρόσβασης σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή.

Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του κωδικού πρόσβασης θα πρέπει να μας ενημερώσετε άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρουμε στην αρχή της παρούσας πολιτικής.

 

Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων:

  1. Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, το www.mariaspharmacy.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 128-bit. Επιπροσθέτως διαθέτει ψηφιακό πιστοποιητικό προστασίας του ομίλου Geotrust, αναγνωρισμένου ως κορυφαίου στον τομέα της ασφάλειας των συναλλαγών. 
  2. 3D Secure: Η επιχείρησή μας έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση του πρωτοκόλλου 3D-Secure με στόχο να προσφέρει στους χρήστες αυξημένη προστασία από μη εξουσιοδοτημένη χρήση της κάρτας τους κατά την διαδικασία διεκπεραίωσης της συναλλαγής τους. Οι καταναλωτές-καρτούχοι των τραπεζών που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο 3D-Secure έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τις Visa ή MasterCard κάρτες τους στα προγράμματα Verified by Visa ή SecureCode αντίστοιχα. Ένταξη σημαίνει ότι οι καρτούχοι επιλέγουν έναν κωδικό ασφαλείας για κάθε κάρτα τους που μόνο αυτοί θα γνωρίζουν. Έτσι, κάθε φορά που ο εγγεγραμμένος χρήστης πραγματοποιεί μια ηλεκτρονική συναλλαγή με χρήση της κάρτας του, θα του ζητείται ο κωδικός ασφάλειας. Στις περιπτώσεις των πελατών που οι κάρτες τους είτε δεν υποστηρίζουν τις υπηρεσίες Verified by Visa και SecureCode της MasterCard, είτε δεν έχουν προχωρήσει σε ένταξή τους σε αυτά, οι πληρωμές με κάρτα διεκπεραιώνονται, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση επιπρόσθετου κωδικού.

Κρυπτογράφηση:

Από το καλάθι μέχρι το τέλος της διαδικασίας αγοράς στο ηλεκτρονικό κατάστημα του φαρμακείου, όλες οι πληροφορίες και τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη/πελάτη κρυπτογραφούνται με βάση το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 128-bit. Η κρυπτογράφηση είναι ουσιαστικά ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Κατά της διαδικασία της παραγγελιοληψίας στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή του χρήστη και τα συστήματα της κρυπτογραφείται με χρήση κλειδιού κρυπτογράφησης. Δηλαδή, κάθε φορά που στέλνει πληροφορίες προς το σύστημα, ο browser τις κρυπτογραφεί πρώτα με χρήση κλειδιού κρυπτογράφησης και στη συνέχεια τις στέλνει στο σύστημα. Το σύστημα της επιχείρησης αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί (που προκαθορίζεται με την έναρξη της σύνδεσης του χρήστη με την υπηρεσία) και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται. Τα συστήματα της επιχείρησης, αποστέλλουν πληροφορίες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κρυπτογράφησης.

 

Τι συμβαίνει όταν αλλάζουμε την παρούσα δήλωση προστασίας;

Ενδέχεται να επικαιροποιούμε κατά καιρούς την παρούσα δήλωση για οποιονδήποτε λόγο. Θα σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές σε αυτήν αναρτώντας τη νέα δήλωση εδώ ή, εφόσον οι αλλαγές στη δήλωση είναι ουσιώδεις σε σχέση με τις πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς, αναρτώντας μια εμφανή ειδοποίηση στην ιστοσελίδα μας ή αν είναι αναγκαίο αποστέλλοντας ένα email στη διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει πριν την εφαρμογή των αλλαγών αυτών. Εάν απαιτείται, θα ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Ενημέρωση για τα Cookies.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί μία τεχνολογία που ονομάζεται «cookies».  

 

Τι είναι τα Cookies

Ένα cookie είναι ένα μικρό αρχείο κειμένου το οποίο τοποθετείται στο σκληρό σας δίσκο από ένα διακομιστή.  Τα cookies δεν εγκυμονούν κινδύνους για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη/επισκέπτη του δικτυακού τόπου μας.

 

Τα cookies διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

Απολύτως αναγκαία

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στον ιστότοπο της επιχείρησής μας και να χρησιμοποιήσετε τα χαρακτηριστικά του, π.χ. να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιοχές του ιστοτόπου ή να αποθηκεύσετε προϊόντα σε ένα καλάθι αγορών.

Χρήσιμα για την απόδοση του ιστότοπου

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν έναν ιστότοπο, π.χ. σε ποιες σελίδες πηγαίνουν συχνότερα οι επισκέπτες. Χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας ενός ιστοτόπου σε μελλοντικές εκδόσεις.

Χρήσιμα για την λειτουργικότητα του ιστότοπου

Αυτά τα cookies επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που έχετε κάνει, π.χ. το όνομα χρήστη, τη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε και παρέχουν μία καλύτερη προσωπική εμπειρία.   

Χρήσιμα για την προβολή περιεχόμενου σχετικού με τα ενδιαφέροντά σας.

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την προσφορά περιεχομένου το οποίο είναι πιο σχετικό με εσάς και τα ενδιαφέροντά σας.

 

Συγκατάθεση για την χρήση cookies από τον ιστότοπο.

Έχετε τη δυνατότητα να αποδεχθείτε ή να απορρίψετε τα cookies ( εκτός από αυτά που είναι τεχνικά αναγκαία για την λειτουργία του ιστότοπου ) ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται κατά την είσοδό σας στον παρόντα ιστότοπο. Εάν επιλέξετε να μην αποδεχθείτε τα cookies, μπορεί να μην απολαμβάνετε όλα τα διαδραστικά χαρακτηριστικά του παρόντος ιστοτόπου και άλλων ιστοτόπων που επισκέπτεστε. 

Συγκεκριμένα, κατά την είσοδό σας στον παρόντα ιστότοπο ερωτάσθε, εάν επιθυμείτε ή όχι τα cookies λαμβάνοντας στην οθόνη σας αναδυόμενο παράθυρο με το παρακάτω περιεχόμενο:

«Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας.

Πατώντας στο κουμπί "Συμφωνώ" αποδέχεστε την χρήση όλων των cookies της ιστοσελίδας. Πιο αναλυτικά μέσω του κουμπιού "Προβολή λεπτομερειών" μπορείτε να καταχωρήσετε τις επιλογές σας. Οποιαδήποτε στιγμή σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξετε τις επιλογές σας μέσω του συνδέσμου "Προτιμήσεις Cookies" στο τέλος της ιστοσελίδας.»

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο διαχείρισης των cookies πηγαίνοντας στην ενότητα Βοήθεια του προγράμματος πλοήγησης (webbrowser ) σας.


newsletter

μαθετε πρωτοι τις προσφορες μας