Όταν ακούμε τη λέξη γυμναστική, το μυαλό μας αμέσως πηγαίνει στο γυμναστήριο, στις φόρμες και στα αθλητικά παπούτσια. Υπάρχουν, όμως, τρεις τρόποι για να γυμναστείτε χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο και χωρίς να φορέσετε την αθλητική σας «στολή». Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μέσα στην καθημερινότητα και το σώμα μας να γυμναστεί, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Αν δεν μας πιστεύετε, συνεχίστε να διαβάζετε…

Περπάτημα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μάς βρίσκει μόνιμα καθισμένους. Στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι και η λίστα όλο και μεγαλώνει. Αυτό, όμως, μπορεί να αλλάξει αν αλλάξουμε συνήθειες και βάλουμε στη ζωή μας το περπάτημα, τον πιο εύκολο, δηλαδή, τρόπο γυμναστικής. Αν έχετε να πάτε κάπου κοντά στο σπίτι μην πάρετε το μετρό ή το αυτοκίνητο, αλλά περπατήστε. Αφήστε το ασανσέρ και ανεβείτε από τις σκάλες. Βγάλτε το σκύλο βόλτα για περισσότερο χρόνο. Βγείτε μια αναζωογονητική βόλτα, χωρίς λόγο και σκοπό, απλώς για να πάρετε καθαρό αέρα.

Δουλειές του σπιτιού

Γνωρίζατε ότι δουλειές του σπιτιού, όπως το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα και το σιδέρωμα, μπορούν να γυμνάσουν σχεδόν όλα τα σημεία του σώματος; Κι όμως! Άρα κάθε φορά που είστε έτοιμοι να γκρινιάξετε για το ακατάστατο σπίτι, σκεφτείτε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να ενεργοποιήσετε το σώμα σας και να του δώσετε τη χαμένη του ενέργεια.

Ποδήλατο

Το ξέρουμε ότι δεν ζούμε σε μία χώρα φιλική προς το ποδήλατο και τους ποδηλάτες, αλλά υπάρχουν κάποιες περιοχές που μπορείτε, πάντα με προσοχή, να κάνετε τις βόλτες σας με το ποδήλατο ή να οργανώσετε μια ποδηλατάδα με την παρέα σας. Θα είναι ο τέλειος συνδυασμός γυμναστικής, καθαρού αέρα και νέων εμπειριών!