Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε άβολα όταν τα δόντια μας είναι κιτρινισμένα και χωρίς λάμψη. Μέχρι τώρα  πιστεύαμε πως την λύση  στο πρόβλημα αυτό μπορούν μόνο οι οδοντίατροι να μας την προσφέρουν με  θεραπείες λεύκανσης, οι οποίες συνήθως διαρκούν λίγα λεπτά, αλλά πέραν του ότι θα πρέπει να δώσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, τώρα και λόγω του COVID-19, το να φτάσετε στον οδοντίατρό σας είναι ακόμα πιο σύνθετο ζήτημα.

 
Εκτός από το να βουρτσίζετε και να κάνετε νήμα καθημερινά στα δόντια σας, σε συνδυασμό με τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας καθώς και έχοντας μεγάλη προσοχή στην καθημερινότητά σας πχ να μην καπνίζετε, θα πρέπει να προσέχετε  ορισμένες τροφές και ροφήματα που λεκιάζουν όπως λέμε τα δόντια.

Οι μεγαλύτεροι εχθροί του χρώματος των δοντιών είναι οι τα ροφήματα και οι τροφές με έντονα χρώματα. Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για ανεπιθύμητο χρωματισμό των δοντιών.

Το χρώμα των τροφών προέρχεται από χρωμογόνα τα οποία λεκιάζουν τα δόντια.

Η οξύτητα είναι ακόμα ένας παράγοντας. Προάγει το λέκιασμα διαβρώνοντας το σμάλτο μαλακώνοντας προσωρινά τα δόντια και κάνοντας πιο εύκολο να επικολληθούν τα χρωμογόνα . Τελικά μια οικογένεια ουσιών, οι τανίνες προάγουν το λέκιασμα ενισχύοντας περαιτέρω τη δυνατότητα των χρωμογόνων να επικολλώνται στο σμάλτο.

Μεγάλη προσοχή στις παρακάτω τροφές και ποτά:

  • Κρασί

  • Τσάι

  • Energy Drinks

  • Ορισμένα φρούτα

  • Σάλτσες

  • Η σάλτσα σόγιας, ντομάτας, κάρυ και άλλες με έντονο χρώμα εκτιμάται ότι έχουν σημαντική δυνατότητα να λεκιάζουν τα δόντια.


Το φαρμακείο μας για άλλη μια φορά παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και της ιατρικής,  σας παρουσιάζει την μοναδική συσκευή λεύκανσης δοντιών Ηalcyon Βeauty Τeeth Whitening Kit.

Μάθετε περισσότερα εδώ.