Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, επανερχόμαστε, συνήθως, στη ρουτίνα μας, με ανανεωμένη διάθεση για καινούρια πράγματα. Είναι το σώμα μας, όμως, έτοιμο να υποδεχτεί τον χειμώνα, αφήνοντας πίσω τις καλοκαιρινές συνήθειες; Θα είναι έτοιμο, αν ακολουθήσουμε μια διαδικασία αποτοξίνωσης που θα μας προσφέρει έναν νέο εαυτό. Πάμε να δούμε κάποια βασικά βήματα που αν βάλουμε στο καθημερινό ή εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα, θα επιτύχουμε την πολυπόθητη αποτοξίνωση.

Detox ροφήματα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτοξινώσετε το σώμα σας είναι να αρχίσετε να βάζετε στη διατροφή σας smoothies ή ροφήματα, με ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, ένα ποτήρι με κρύο νερό και φρέσκο χυμό από λεμόνι ή ένα ποτήρι πράσινο τσάι, θα είναι η καλύτερη λύση για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Τις ημέρες που υπάρχει διαθέσιμος χρόνος, απαλλαγείτε από τις τοξίνες, φτιάχνοντας ένα smoothie με φρούτα της εποχής.

Homemade φαγητό

Στο πλαίσιο της επιστροφής στην καθημερινότητα, το πιο πιθανό είναι να επιστρέψατε και στις κουζίνες σας. Προτιμήστε να δοκιμάσετε να φτιάξετε εκείνες τις «υγιεινές» συνταγές που έχετε αποθηκεύσει στο κινητό και αφήστε το delivery για ένα διάστημα, έτσι ώστε ο οργανισμός να επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Επαρκής ύπνος

Ίσως στις καλοκαιρινές διακοπές, να «χαλάσατε» λίγο το πρόγραμμα του οκτάωρου ύπνου, αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται. Ο οργανισμός θέλει «επαναφορά», γι’ αυτό φροντίστε να κοιμάστε αρκετά και ποιοτικά, έτσι ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις αυξημένες υποχρεώσεις που έρχονται.

Επιστροφή στην άσκηση

Οι μέρες στις διακοπές κυλούν, συνήθως, σε ρυθμούς τόσο χαλαρωτικούς, που το σώμα αρχίζει και αδρανοποιείται. Τώρα που η επιστροφή είναι γεγονός, φροντίστε να βάλετε ξανά την άσκηση στη ζωή σας με όποιον τρόπο μπορείτε. Είτε είναι ένα γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο ή κάποιο πρόγραμμα στο γυμναστήριο, το σημαντικό είναι να καλωσορίσετε πάλι την άσκηση στη ζωή σας.