Το φθινόπωρο έχει για τα καλά μπει και μαζί του και οι πρώτες ιώσεις. Η πρόληψη των ιώσεων πρέπει να είναι το μέλημα όλων μας για να αποφύγουμε λοιμώξεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού.

Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η μετάδοση των ιώσεων γίνεται κυρίως με την εισπνοή σωματιδίων που εκπέμπονται από τον βήχα, το φτέρνισμα ή τη μεταφορά μολυσμένου υλικού με τα χέρια μας. Η θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, που είναι διαφορετικό από την γρίπη, είναι συμπτωματική.

Στοχεύουμε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και των επιπλοκών της νόσου. Η θωράκιση του οργανισμού μας γίνεται με την ελαφριά άσκηση, την ισορροπημένη διατροφή, τον καλό ύπνο, την αποφυγή του καπνίσματος, την καλή προσωπική υγιεινή αλλά και τον συχνό αερισμό των κλειστών χωρών. Επίσης ενδυναμώνουμε το ανοσοποιητικό μας μέσω βιταμινών και ιχνοστοιχείων, που εκτός από τις τροφές, μπορούμε να πάρουμε μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Η βιταμίνη C, το β-καροτένιο, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, η εχινάτσια είναι συστατικά που θωρακίζουν τον οργανισμό μας.

Αν τυχόν αρρωστήσουμε θυμόμαστε την κατανάλωση υγρών, αντιπυρετικών, σκευασμάτων για τη μύτη ή το λαιμό. Τα σιρόπια, αποχρεπτικά ή αντιβηχικά και οι καραμέλες για τον λαιμό βοηθούν πολύ στην αρχή των συμπτωμάτων.

Για οτιδήποτε άλλο μιλάμε με τον γιατρό μας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα προτεινόμενα βοηθήματα