Όπως το μακιγιάζ είναι μέρος της καθημερινότητας μας, έτσι ακριβώς είναι και το ντεμακιγιάζ και ο καθαρισμός του προσώπου, σωστά; Στη διαδικασία του καθαρισμού, που επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά, ξέρουμε όμως, τι είναι αυτό που κάνουμε σωστά και τι λάθος; Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να διαβάσετε τα παρακάτω μικρά μυστικά, να αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο και να αρχίσετε να φροντίζετε το πρόσωπο σας όσο καλύτερα γίνεται.

Κρέμα καθαρισμού ή gel;

Πριν επιλέξετε το προϊόν καθαρισμού, ας δούμε τη διαφορά ανάμεσα στα δύο πιο συχνά είδη. Οι κρέμες και τα γαλακτώματα καθαρισμού ενδείκνυνται για ξηρές επιδερμίδες, ενώ τα gel καθαρισμού, επειδή προσφέρουν πιο βαθύ καθαρισμό, είναι κατάλληλα για λιπαρή επιδερμίδα.

Όχι βιασύνη!

Στον καθαρισμό του προσώπου μας δεν χωράνε βιασύνες. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι κυκλικές, απαλές, και να μοιάζουν σαν να κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο μας. Αφιερώστε ένα με δύο λεπτά και μην κάνετε γρήγορες και απότομες κινήσεις απλώς για να «ξεμπερδέψετε». Αφιερώστε στο πρόσωπό σας τη φροντίδα που αξίζει!

Χλιαρό νερό.

Ούτε κρύο, αλλά ούτε ζεστό δεν πρέπει να είναι το νερό με το οποίο θα ξεπλύνετε το gel καθαρισμού. Το χλιαρό νερό είναι το ιδανικό για να αποφευχθούν πιθανοί ερεθισμοί και να δράσει σωστά το προϊόν που χρησιμοποιείτε.

Υπόθεση: καθαρισμός ματιών.

Πολλές φορές νομίζουμε ότι αν τρίψουμε με όλη μας τη δύναμη το γαλάκτωμα ή το ειδικό προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών, θα έχουμε και το καλύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς, αυτή είναι μια κίνηση που μόνο κακό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη και έχει ανάγκη μόνο από απαλές κινήσεις. Ιδανικές είναι οι κινήσεις που γίνονται από πάνω προς τα κάτω και με πλάγια κλίση.

Μόνο ταμποναριστές κινήσεις.

Και τώρα στο τέλος, μην τα χαλάσετε παίρνοντας μια πετσέτα και τρίβοντας με μανία το πρόσωπο σας για να στεγνώσει. Στεγνώστε το πρόσωπο με μικρές και απαλές ταμποναριστές κινήσεις με μία πετσέτα (που πρέπει να ανανεώνετε πολύ συχνά) ή ιδανικά με πετσέτες προσώπου μία χρήσης.

Και τώρα που η αλήθεια έλαμψε, το μόνο που μένει είναι να μην ξεχάσετε αυτά που μάθατε σήμερα και να τα εφαρμόζετε κάθε φορά που έρχεται η ώρα του καθαρισμού.