Ξέρουμε ότι σιγά-σιγά αφήνουμε πίσω το καλοκαίρι και αρχίζουμε και μπαίνουμε σε νέους ρυθμούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε με τίποτα να αποχωριστούμε το μαύρισμα μας. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια εύκολα tips τα οποία αν ακολουθήσουμε, μπορούν να μας εξασφαλίσουν περισσότερες μέρες μαυρισμένου δέρματος.

Ενυδάτωση

Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να μην παραλείψουμε να ενυδατώνουμε καθημερινά την επιδερμίδα μας. Η ξηρότητα δεν βοηθάει στη διατήρηση του μαυρίσματος, γι’ αυτό μην ξεχνάτε μετά το ντους να φροντίζετε το σώμα σας με το αγαπημένο σας ενυδατικό προϊόν!

Νερό

Η ενυδάτωση εκ των έσω θα βοηθήσει, επίσης, στη διατήρηση του πολυπόθητου χρώματος του καλοκαιριού. Το νερό αποτελεί το Α και το Ω στην ενυδάτωση μας, οπότε μην το παραμελήσετε.

Αντηλιακό

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη για την προστασία μας, αλλά ξέρατε ότι βοηθάει και στη διατήρηση του μαυρίσματος; Κι όμως! Συνεχίστε να «φοράτε» το αντηλιακό σας και τώρα που γυρίσατε στην πόλη για να προστατευτείτε από τον ήλιο και ταυτόχρονα να παρατείνετε το μαύρισμα.

Διατροφή

Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο και στη διατήρηση του μαυρίσματος μας. Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε β-καροτίνη, όπως είναι τα καρότα, το σπανάκι, τα βερίκοκα και οι γλυκοπατάτες.

Ήπια απολέπιση

Αποφύγετε να κάνετε απολέπιση με κάποιο «βαρύ» απολεπιστικό προϊόν και δοκιμάστε κάποιο ήπιο. Διαφορετικά, μαζί με τα νεκρά κύτταρα θα απομακρύνετε και το μαύρισμά σας και αυτό δεν το θέλουμε.

Όχι στο ζεστό μπάνιο

Μπορεί να απολαμβάνετε τη χαλάρωση που προσφέρει ένα πολύ ζεστό μπάνιο, αλλά καλύτερα να το αποφύγετε. Το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα και θα εμποδίσει την παράταση του μαυρίσματος.

Αυτομαυριστικά σώματος

Τέλος, κάποιες έξτρα μέρες με χρυσαφένια επιδερμίδα μπορεί να σας χαρίσει ένα self tan προϊόν. Βρείτε το κατάλληλο για την επιδερμίδα σας και απολαύστε λίγο παραπάνω το χρώμα του καλοκαιριού!