Μπορεί το καλοκαίρι να μας άφησε για «ενθύμιο» (έστω κάποιων μηνών) το πολυπόθητο μαυρισμένο δέρμα, αλλά παρέα με αυτό, έχουμε και τα αφυδατωμένα μαλλιά… Ο ήλιος, το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο της πισίνας, άφησαν το «σημάδι» τους και τα, πλέον θαμπά, μαλλιά μας χρειάζονται επειγόντως ενυδάτωση και επιστροφή της χαμένης του λάμψης. Ψάξαμε και βρήκαμε τρία tips, που αν ακολουθήσετε, θα δείτε άμεσα βελτίωση στην εικόνα των μαλλιών σας.

Ενυδάτωση

Όπως είπαμε, τα μαλλιά μετά το καλοκαίρι χρειάζονται φουλ ενυδάτωση για να γίνουν και πάλι γερά, μαλακά και λαμπερά. Βάλτε στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα περιποίησης, μία με δύο φορές, μία μάσκα επανόρθωσης για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Εναλλακτικά, το καστορέλαιο ή το ελαιόλαδο μπορούν να θρέψουν την τρίχα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το απλώσετε στα μαλλιά, να τα τυλίξετε με μία μεμβράνη για 20 λεπτά και μετά να λουστείτε.

«Όχι» στα εργαλεία styling

Για να μην εντείνετε το πρόβλημα της αφυδάτωσης, περιορίστε όσο μπορείτε το πιστολάκι μαλλιών ή το ψαλίδι μαλλιών για μπούκλες. Προτιμήστε πετσέτες μαλλιών με μικροΐνες αντί για βαμβακερές και θα δείτε ότι τα μαλλιά θα στεγνώνουν αρκετά γρήγορα και δεν θα τα επιβαρύνετε με την υψηλή θερμοκρασία των εργαλείων styling.

Επίσκεψη στο κομμωτήριο

Αν θέλετε να αποκτήσουν, ακόμα γρηγορότερα, υγιή εικόνα τα μαλλιά, χρειάζεται να επισκεφτείτε τον αγαπημένο σας κομμωτή και να κουρέψετε το ταλαιπωρημένο μέρος των μαλλιών. Καθαρίζοντας τις άκρες, και «αποχαιρετώντας» την ψαλίδα, τα μαλλιά, αμέσως, θα δείξουν υγιέστερα και θα αρχίσουν να δυναμώνουν.