Ακούμε συνέχεια τους όρους Eau de Parfum και Eau de Toilette για τα αγαπημένα μας αρώματα, αλλά γνωρίζουμε ποια είναι η διαφορά τους; Ίσως έχουμε στο μυαλό μας τη διαφορά στην τιμή, αλλά τι είναι εκείνο που τα ξεχωρίζει; Ας μάθουμε, λοιπόν, την αλήθεια, και από δω και πέρα, θα γνωρίζουμε τι να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και το budget που έχουμε να διαθέσουμε.

Η διαφορά στις δύο ονομασίες, Eau de Parfum και Eau de Toilette, αφορά την ποσότητα των αιθέριων ελαίων που βρίσκεται μέσα στον κάθε τύπο αρώματος. Όπως είναι λογικό, όσο αυξάνεται η ποσότητα των ελαίων, αυξάνεται και η διάρκεια του αρώματος, με αποτέλεσμα την αύξηση και της τιμής του.

Eau De Parfum

Συγκεκριμένα, τα Eau De Parfum περιέχουν αρωματικά έλαια σε ποσοστό 10-20%. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι νερό και αλκοόλη. Μπορούν να χαρίσουν στο σώμα μας το άρωμα τους με διάρκεια 8 με 10 ωρών.

Eau de Toilette

Από την άλλη, στα οικονομικότερα Eau de Toilette, συναντάμε συνήθως ένα ποσοστό 5-15% αρωματικών ελαίων. Επειδή διαρκούν 3 με 5 ώρες, χρειάζεται, όπως καταλαβαίνετε, να ανανεώνονται πιο συχνά.