Ίσως έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου ότι είναι πολύ καλό να βάλετε στη ζωή, και στη διατροφή σας, τη μαύρη σοκολάτα, αλλά να μην ξέρετε τους λόγους. Ίσως και να το διαβάζετε τώρα για πρώτη φορά. Όπως και να έχει, η μαύρα σοκολάτα «κρύβει» σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας και ήρθε η στιγμή να τα μάθουμε.

Ενίσχυση της μνήμης

Οι φλαβανόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες), που βρίσκονται στο κακάο της σοκολάτας, υποστηρίζεται από έρευνες, ότι ενισχύουν τις γνωστικές λειτουργίες και αναστρέφουν τη φυσική απώλεια μνήμης λόγω γήρατος.

Βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας

Έρευνες επίσης, αποδεικνύουν ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα συμβάλουν στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και βελτιώνουν τη ροή του αίματος προς την καρδιά, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις.

Προστασία της επιδερμίδας

Τα ίδια αντιοξειδωτικά συστατικά είναι εκείνα που μπορούν να καταπολεμήσουν τη δημιουργία ρυτίδων και να προστατεύσουν την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV.

Αποφυγή οδοντικής πλάκας

Να προσθέσουμε, επίσης, ότι οι αντιβακτηριδιακές ενώσεις της μαύρης σοκολάτας εμποδίζουν τη δημιουργία της ανεπιθύμητης πλάκας στα δόντια.

Μείωση της LDL

Τέλος, αν τα επίπεδα της LDL («κακής» χοληστερόλης) είναι κάπως ανεβασμένα στην τελευταία σας εξέταση αίματος, η μαύρη σοκολάτα, μόλις, βρήκε μία θέση στη διατροφή σας. Βάσει πρόσφατων μελετών, η κατανάλωσή της σε μέτριες ποσότητες συσχετίστηκε με τη μείωση της «κακής» χοληστερόλης.

Υπάρχουν κι άλλες, ευεργετικές για τον οργανισμό, ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας και το μόνο που μένει είναι να τις ανακαλύψετε!