Προσφορά BIOAGROS ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΡΥΔΑΣ 250gr Μεγαλύτερη προβολή

BIOAGROS ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΡΥΔΑΣ 250gr

71553

Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να μαζέψετε μέχρι και 1 πόντος επιβράβευσης. Το καλάθι σου θα είναι συνολικά 1 πόντος.


1,44 €

-10%

1,60 €

Άμεσα διαθέσιμο

2 διαθέσιμα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

To αλεύρι καρύδας είναι ουσιαστικά το στερεό μέρος της καρύδας αλεσμένο σε μορφή σκόνης. Το αλεύρι καρύδας θα δώσει στις συνταγές σας ένα ευχάριστο άρωμα καρύδας όσο και τη λεπτή ελαφρώς γλυκιά γεύση του. Προσοχή θέλει ωστόσο κατά την παρασκευή των αρτοποιημάτων σας στη δόση που θα χρησιμοποιήσετε, διότι η καρύδα έχει την ιδιότητα να τραβά πολύ νερό σε σχέση με άλλα άλευρα, με αποτέλεσμα εάν αντικαταστήσετε στη συνταγή το αλεύρι σίτου με αλεύρι καρύδας σε αναλογία 1:1 να βγει το προϊόν σας πολύ στεγνό. • Το αλεύρι καρύδας έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, καθιστώντας το ιδανικό για τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος, αλλά και για διαβητικούς. • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (43 γραμμάρια περίπου φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια-διπλάσιο από το πίτουρο σταριού). Οι φυτικές ίνες είναι πολύ ωφέλιμες για την υγεία του ανθρώπου. Βοηθούν τη πέψη, στη μείωση της απορρόφησης του σακχάρου στο αίμα αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του Δεκεμβρίου του 2006 «Innovative Food Science & Emerging Technologies», αναφέρεται ότι με την κατανάλωση αλευριού καρύδας έναντι των άλλων αλεύρων μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης. Μπορούμε επίσης να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου. Ο φυσιοπαθητικός Bruce Fife, εξηγεί ότι η συνιστώμενη πρόσληψη φυτικών ινών είναι μεταξύ 20 έως 35 g ανά ημέρα. Ο ίδιος προτείνει να προσθέσετε καρύδα στην καθημερινή διατροφή σας. Ακόμα οι φυτικές ίνες έχουν την ικανότητα να δίνουν το αίσθημα κορεσμού με ταχύτερο ρυθμό. • Είναι χωρίς γλουτένη. Χρησιμοποιείται άφοβα από άτομα με κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη και δεν επιτείνει τις φλεγμονές όπως τα άλλα άλευρα. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας αναφέρουν ότι η έκθεση σε γλουτένη, ιδίως αλεύρι σίτου, μπορεί να προκαλέσει μία φλεγμονώδη απόκριση του σώματος, ακόμη και σε υγιή άτομα. Επίσης, μολονότι δεν περιέχει την πρωτεΐνη γλουτένη, εξακολουθεί να έχει σημαντική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (15 γραμμάρια περίπου πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια). Μια έκθεση από το Coconut Research Center αναφέρει ότι το αλεύρι καρύδας περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη ανά μερίδα από το αλεύρι σίκαλης, σίτου ή καλαμποκάλευρο. • Περιέχει βιταμίνη C. Περίπου 15mg βιταμίνη C για κάθε 100 γραμμάρια αλεύρου. • Περιέχει σίδηρο. • Άλλες θρεπτικές ουσίες που περιλαμβάνει το αλεύρι καρύδας είναι η βιταμίνη Β1, το μαγγάνιο και το ασβέστιο. • Η ποσότητα του φυσικού σακχάρου στο αλεύρι καρύδας μας επιτρέπει να ελαττώσουμε τη ζάχαρη στη συνταγή, καθιστώντας το ευνοϊκό για τους διαβητικούς. • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ. Το λαυρικό οξύ είναι ένα κορεσμένο λιπαρό οξύ που είναι απαραίτητο για την υγεία του ανοσοποιητικού. Είναι επίσης γνωστό για την προώθηση του υγιούς δέρματος. • Δεν έχει χοληστερόλη. • Το αλεύρι καρύδας είναι χωρίς συντηρητικά.

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΙΔΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ