Κατάλογος προϊόντων από κατασκευαστή ANES&SENS

Εδώ και πολλά χρόνια το γάλα της γαϊδούρας είναι γνωστό για τις θεραπευτικές, κοσμετολογικές και διατροφικές του ιδιότητες.

Το γάλα γαϊδούρας

Αιώνες πριν, λαοί που εξημέρωσαν το γάιδαρο, έπιναν το γάλα της γαϊδούρας για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το έδιναν σε μωρά, σε καχεκτικά παιδιά και σε άτομα καταβεβλημένα από ασθένειες. Μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες της αρχαιότητας εκτιμούσαν ιδιαιτέρως τις ευεργετικές ιδιότητες του γάλακτος της γαϊδούρας στον τομέα της κοσμετολογίας. Τόσο η Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου όσο και η Ποππαία (Ροppee), σύζυγος του αυτοκράτορα Νέρωνα, έκαναν μπάνιο καθημερινά μέσα σε γάλα γαϊδούρας, προκειμένου να χαρίζουν στο δέρμα τους λάμψη και νεότητα. Πιο κοντά στην εποχή μας η αυτοκράτειρα Σίσσυ καθώς και η Ζοζεφίνα Βοναπάρτη εκτιμούσαν ομοίως το γάλα γαϊδούρας.

Σήμερα ανακαλύφθηκε ξανά και χρησιμοποιείται για να ταΐζουμε τα μωρά που δεν αντέχουν κανένα άλλο γάλα ούτε καμιά άλλη εναλλακτική τροφή. Στη Γερμανία και την Ιταλία το γάλα της γαϊδούρας δίνεται σε πρόωρα μωρά. Υπάρχει και μια παρόμοια μελέτη μέσα σε πανεπιστημιακή νοσοκομειακή μονάδα στην Ινδία. Επιπλέον το γάλα της γαϊδούρας δίνει δύναμη και ενέργεια στους ενήλικες. Είναι εξαιρετικής ποιότητας, μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι το γάλα της γαϊδούρας είναι καλύτερο ποιοτικά από το αγελαδινό και το πλησιέστερο στον άνθρωπο.

Για πρώτη φορά στο Βέλγιο, η «Αsinerie du pays de collines» (εκτροφή όνων στη χώρα των λόφων), αξιοποιεί για το γάλα τους μερικά εξ’ Αρκαδίας ορμώμενα θηλυκά γαϊδουράκια, παράγοντας τη βάση των υλικών για μια σειρά από φαρμακευτικά προϊόντα. Η κτηνοτροφική μονάδα βρίσκεται στο Chateau de Mottes μέσα σε προστατευόμενο δρυμό και είναι η μοναδική στο Βέλγιο που δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα. Σήμερα η κτηνοτροφική μονάδα αποτελείται από περισσότερα από 150 γαϊδούρια τα περισσότερα των οποίων ανήκουν στη φυλή «Αρκαδικός Όνος». Οι γαϊδούρες βοσκούν μέσα στις εκτάσεις των λόφων και το βιολογικό γάλα, εξαιρετικής ποιότητας, με εκπληκτικές ιδιότητες διατίθεται μόνο στην αγορά του Βελγίου. Όμως από την επεξεργασία του γάλακτος προκύπτουν διάφορα προϊόντα, μεγάλο μέρος των οποίων εξάγεται στη Γαλλία, στην Ελβετία, στη Γερμανία, στον Καναδά και τώρα στην Ελλάδα από την εταιρεία μας Beauty Wishes σε συνεργασία με την L’ANESSE Cosmetics (εισαγωγέας).
Το Γάλα Της Γαϊδούρας – Πλήρης τροφή για το δέρμα

Τα λουτρά της βασίλισσας Κλεοπάτρας σε γάλα γαϊδούρας δεν θα ξεχαστούν ποτέ! Θεωρούνται μια από τις πιο διάσημες και διαχρονικές φροντίδες ομορφιάς σε όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι οι καλλυντικές πρώτες ύλες εξελίσσονται διαρκώς το γάλα, χάρη στις ενυδατικές, καθαριστικές και θρεπτικές ιδιότητές του, είναι και σήμερα ιδιαίτερα αγαπητό λόγω της πλούσιας σύνθεσής του και της εξαιρετικής συμβατότητάς του με την επιδερμίδα.
Οι ιδιότητές του

Αναλύσεις δείχνουν την παρουσία σε αρκετά μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α1, Β1, Β2, C και Ε καθώς και ένα εξαιρετικό ποσοστό ανοσοσφαιρήνης , μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και sodium.

Οι πρωτεΐνες γάλακτος προσφέρουν αξιόλογες ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες. Η ενυδατική τους ικανότητα είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής απορρόφησής τους από την επιδερμίδα, καθώς και της δυνατότητας τους να δεσμεύουν νερό. Αυτά τα χαρακτηριστικά προάγουν την δημιουργία ενός υγροσκοπικού φιλμ στην κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας. Παράλληλα οι πρωτεΐνες γάλακτος απελευθερώνουν συγκεκριμένα αμινοξέα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά συστατικά του φυσιολογικού ενυδατικού παράγοντα του δέρματος (ΝΜF). Οι πρωτεΐνες γάλακτος έχουν, επίσης ιδιαίτερα θρεπτική δράση, καθώς προσφέρουν περισσότερο από 40% των απαραίτητων αμινοξέων για το δέρμα. Αυτά τα αμινοξέα είναι πολύ σημαντικά για την διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων, καθώς συμμετέχουν στ η σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.

Ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα

• Βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως έκζεμα και ψωρίαση.

• Ρυθμίζει την φυσιολογική μεταβολική δραστηριότητα των κυττάρων, διορθώνει την θαμπάδα και αναζωογονεί τις γραμμές έκφρασης του προσώπου.
Γιατί το γάλα της γαϊδούρας είναι τόσο σπάνιο και πολύτιμο

Λίγα λόγια για τη διαδικασία αρμέγματος της γαϊδούρας θα μας βοηθήσει να το κατανοήσουμε. Το γάλα εμφανίζεται με τη γέννα του μωρού. Για δυο μήνες το μικρό θηλάζει χωρίς περιορισμό. Στη συνέχεια χωρίζεται από τη μητέρα του όλη την ημέρα και η γαϊδούρα αρμέγεται κάθε τρεις ώρες. Ωστόσο για να δεχτούν να δώσουν το γάλα τους οι γαϊδούρες πρέπει πάντα να έχουν οπτική επαφή με τα μωρά τους. Ο όγκος αποθήκευσης του γάλακτος στη γαϊδούρα είναι πολύ μικρός γι’ αυτό και πρέπει να αρμέγεται συχνά για να συλλεχθεί λίγη ποσότητα γάλακτος (1,5 λίτρο ανά γαϊδούρα και ανά ημέρα).
Το βράδυ μετά το τελευταίο άρμεγμα, το μικρό αφού έχει τραφεί καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ξανασυναντά τη μητέρα του για να θηλάσει ως το επόμενο πρωί. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως ότου το μικρό να γίνει 11 μηνών. Μετά θα πρέπει να περιμένουμε νέα γέννηση για να ξαναπάρουμε το πολύτιμο γάλα.

Το άρμεγμα γίνεται με το χέρι με απόλυτο σεβασμό προς τις γαϊδούρες. Οι ελάχιστες ποσότητες γάλακτος που αποκομίζονται δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρικές μηχανές αρμέγματος. Μετά από κάθε άρμεγμα το αγνό γάλα απλώς φιλτράρεται χωρίς καμία χημική επεξεργασία.

Αναλύσεις γίνονται σε συνεργασία με το «Centre d’ Expertise de la qualite des Facultes de Gembloux» (Kέντρο Ελέγχου Ποιότητας των Πανεπιστημιακών Μονάδων του Gembloux) και πιστοποιούν τη βακτηριολογική σταθερότητα του γάλακτος. Αυτό σημαίνει ότι το γάλα της γαϊδούρας μπορούμε να το πιούμε ωμό και ότι η παστερίωση δεν είναι υποχρεωτική.

Το φρέσκο γάλα συσκευάζεται σε δοχεία των 200ml και καταψύχεται αμέσως σε minimum θερμοκρασία -18° C., έτοιμο προς κατανάλωση η για την παρασκευή των πολυτίμων καλλυντικών. Η γεύση του γάλακτος είναι γλυκιά και ευχάριστη.

Το παρασκευαστήριο τηρεί τους όρους υγιεινής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άδεια από το Υπουργείο Υγείας.
Γάλα Γαϊδούρας & Υγεία

Το γάλα της γαϊδούρας είναι μια τροφή ζωολογικής προέλευσης που παρουσιάζει οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που είναι τα πιο συγγενή στο ανθρώπινο γάλα. Είναι ένα γάλα λευκωματοειδές που βοηθάει στη χώνεψη σε αντίθεση με το γάλα της αγελάδας που είναι τυρώδες.
Πλεονεκτήματα

• Αποτοξινώνει το συκώτι αποφέροντας άμεση ανανέωση των κυττάρων του δέρματος .

• Ρυθμίζει την μικροπανίδα του εντέρου χάρις την δράση της λυσοζύμης και της λακτόζης και προλαμβάνει καρδιαγγειακές παθήσεις.

• Ρυθμίζει την φυσιολογική μεταβολική δραστηριότητα των κυττάρων, διορθώνει την θαμπάδα και αναζωογονεί τις γραμμές έκφρασης του προσώπου.

• Βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως έκζεμα και ψωρίαση.

• Αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό σας στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης.
Συμπέρασμα

Το γάλα γαϊδούρας δεν είναι η πανάκεια που θα λύσει ως δια μαγείας όλα τα διατροφικά μας προβλήματα ή θα καλύψει όλες τις θρεπτικές ελλείψεις μας. Αποτελεί όμως μια πολύτιμη τροφή και ένα φυσικό συμπλήρωμα, που στα πλαίσια ενός σχετικά ισορροπημένου διαιτολογίου, μας προσφέρει το ‘κάτι επιπλέον’

που όλοι αναζητάμε.

Περισσότερα
Προβάλλονται 1 - 14 από 14 αντικείμενα
Προβάλλονται 1 - 14 από 14 αντικείμενα